MENI
8.3.2013.

Стални комитет Савјета Европе једногласно усвојио Извјештај посланице Исмете Дервоз "Индустријско насљеђе у Европи"


На засједању Сталног комитета Савјета Европе (СЕ) одржаном данас у Француској националној скупштини у Паризу којим је предсједавао предсједник Парламентарне скупштине СЕ Jean Claude Mignon, једногласно је усвојен извјештај „Индустријско насљеђе у Европи“ чланице делегације Парламентарне скупштине у СЕ и посланице у Представничком дому, Исмете Дервоз.

Изречене су оцјене да се ради о извјештају који је важан са аспекта цјеловите анализе значаја предметне материје и сагледавања могућности и потребе за заједничку, европску акцију у разумијевању и очувању индустријског насљеђа за генерације које долазе.
У Извјештају, Савјет Европе позива на сарадњу EU и UNESCO кроз предлог да се 2015. година прогласи годином европског индустријског и техничког насљеђа.
Чланови Сталног комитета честитали су посланици Дервоз на првом извјештају неког од чланова БиХ делегације у Савјету Европе те подржали активности које је у поводу тога најавио aмбасадор Босне и Херцеговине при Савјету Европе у Стразбуру Алмир Шаховић.

Након данашњег засједања, чланове Сталног комитета и извјестиоце примио је предсједник Француске националне скупштине Claude Bartolone. У обраћању је истакао улогу и значај СЕ, делегација и парламентараца у креирању заједничког, сигурног и просперитетног простора за живот и рад у Европи. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу